Tako je bilo… ob 9h sem prišla v službo in uvajala Aljaža, vsake 2 minuti sem pogledala v nebo in si sama pri sebi rekla: kako lep dan, danes bi rada letela…. Ob 11h se pri meni ustavi blaž in reče: Gremo letet ob 12h… Aljaža sem prosila, če lahko sam dela naprej in… JAAA.. Letet grem :) Peljemo se na Vogar, ko pridemo do parkirišča, renata zapre vrata avtomobila vključno z klemenovimi 4 prsti, na srečo se je dobro izteklo. Pridemo na štart, debatiramo o triglavu in kaj bomo na Triglavu pili ipd. Prva grem v zrak jaz, sem najmlajša in najmlajši služimo kot sonde, zato smo po navadi prvi v zraku. Razprem padalo, čekiram štrikce, nekvozel, ga z blažom rešiva… OK, štartam. Med tekom po štartu slišim fante ki se derejo: USTAVI, VOZEL!! Preden sem pomislila, da je najbrž nekaj resnega, sem bila v zraku. Z vozlom ;/ vozel sem imela sestavljen iz komand in srednjih štrikcev D-linij. Rešujem vozel, vlečem, podiram, cukam… nosi me v levo, v drevesa… na polno potegnem desno komando, v tistem se zgodi…. pogledala sem gor, padalo se je vrtelo v negativi, zaderem se na ves glas, živalski zvok, cukam, vlečem, popravlam, na koncu spustim vse, primem ročko od rezerve in POČI, padalo pade pred mene, nato jaz pod padalo. Pogledam gor, padalo formirano, vozla ni…. Odšla sem na pristanek… že v zraku so mi tekle solze strahu, in potem še na pristanku. Ko sem pristala najprej slišim: kaj pa ti v 3 minutah dol, pa jadrat se da. Malina mi je rekel, da mu je nek nemški padalec rekel med mojim poletom: poglej tistega profesionalca kakšne negative dela nad pobočjem. HEH, BILA SEM ZVEZDA DNEVA :) Ponesreči =) rešilo se je dobro, brez praske. Fantje so mi rekli da je to najboljša šola… Mogoče res. Moram pa priznati, da sem bila prvič v življenju tako prestrašena. Obljubim, da bom na štartu dvakrat čekirala štrikce!!

p1010179.JPG

 • Share/Bookmark
15.07.2007 09:36


2 odgovorov v “S PADALOM V NEBESA, ŠLA V PEKEL”
 1. 1
  chill
    chill pravi:

  Mi smo tud zadnč na Kaštelirju imel veselico… Jst sm doživu dve kravati, en prjatu pa frontalca. Men je zadevo izvajal na zadostn višin, Matija j pa imev do tal samo še ene par metrov, ko j počlo pa se padalo formiralo nazaj. Sam smo prežvel. Po moje… Kar te ne ubije, te okrepi. Pravjo..

 2. 2
    marshall pravi:

  Js sm mel veselico pa za Krnom v začetku marca, stransko zapiranje na polnem gasu, padec mimo kupole, kravata, pristanek ob Krnsekm jezeru. 3 mesce nism mogu letet normalno :/

 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !